BloemrijkSchagen

Het evenement van de Groensector

Beste inwoners van gemeente Schagen,

Op 7-8 en 9 maart organiseren de gezamenlijke bloembollenkwekers uit de gemeente Schagen een nieuw evenement: BloemrijkSchagen. Het evenement speelt zich af in het Makado, de Grote Kerk en Slot Schagen. Op de verschillende locaties worden doorlopend activiteiten georganiseerd variërend van bloemen exposities en kunst. Ook kunt u zich laten informeren over uw “groen” vragen. Het beloofd een geweldig weekend te worden! De toegang is gratis.

Wat kunt u waar verwachten?

Locatie Makado, Middenplein:
Een houten bloem van 6 meter doorsnede verzorgd door Ruud Vermeer gevuld met perkgoed en tulpen. De stamper van de bloem is de wegwijzer naar de verschillende locaties. Ook komt er een stand van Jaap en Grietje Eriks samen met Jac. Uittenbogaard, die informatie geeft over bijen- en vlindervriendelijke mengsels van bollen en knollen voor in de tuin.
Jaap en Grietje Eriks gaan tevens demonstratie en uitleg geven over ambachtelijk vlechten.

Het Zizoplein wordt vrijdag verzorgd door leerlingen van het Clusius, activiteiten als het maken van werkstukken met tulpen en informeren over het groen onderwijs staan op het programma. Op zaterdag verzorgt Groei en Bloei demonstraties bloemschikken. Ook kunt u een quiz invullen om uw kennis van bolbloemen te testen. De prijswinnaar ontvangt een prachtig bloemstuk. Frits Bard is aanwezig voor al uw “groen” vragen.

Bloeiend Zijpe vult het plein met de lichtkoepel in.

Locatie Grote Kerk
In de Grote Kerk kunt u een expositie van Bas Meeuws bezichtigen, de expositie is in samenwerking met Wat Bezielt Schagen tot stand is gekomen. De kunstwerken bestaan uit fotocomposities van bloemen afgedrukt op glasplaten. Werkelijk een aanrader! De Grote Kerk is verder opgesierd met tulpen en anthuriums. Ook kunt u zich laten informeren over de aankoop van kunstwerken, boeken etc. van Bas Meeuws. De making-off van zijn werken wordt daar eveneens uitgelegd.

Nb: Zondagochtend om 10.00 uur is er een kerkdienst, u bent van harte welkom.

Locatie Cultuurplein (slot Schagen)
Deze locatie oftewel ‘het plein met de stier’ bij slot Schagen wordt opgesierd door bolbloemen o.a. tulpen en narcissen en perkgoed van Fluwels Tulpenland. In de Bloembollen-Boemel welke in het voorjaar door de bollenvelden van Zijpe rijdt, wordt informatie gegeven over Bloeiend Zijpe en Fluwel tulpenland.

Slot Schagen
Het plein voor de ridderzaal krijgt een make-over van Meneer Vermeer tuinen. In de ridderzaal komt een expositie van bloemstukken verzorgd door de bloemisten uit de gemeente. Elke bloemist maakt een bloemstuk waarin een item is verwerkt dat het eigen dorp karakteriseert.

Make-A-Wish
Make-A-Wish vervult de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Organisatie comité “BloemrijkSchagen” gaat Make-A-Wish Nederland financieel onder steunen.

Openingstijden:
Vrijdag 7 maart 2014 - 9.00-21.00 uur
Zaterdag 8 maart 2014 - 9.00-17.00 uur
Zondag 9 maart 2014 - 12.00-17.00 uur (m.u.v. het Makado centrum)

Komt allen op 7-8 en 9 maart naar Schagen en maak een ronde langs het vele moois dat wij u willen laten zien.

Met vriendelijke groet,

Frans Dekker
Voorzitter BloemrijkSchagen

BloemrijkSchagen wordt georganiseerd door de bloembollenkwekers van de gemeente Schagen in samenwerking met:
Meneer Vermeer Tuinen, Wat Bezielt Schagen, de bloemisten uit de gemeente, Groei en Bloei afdeling Schagen, Espeq, Frappant Kindertheater, Fluwels Tulpenland, Bloeiend Zijpe, Schager courant, Jaap en Grietje Eriks en exportbedrijf Jac. Uittenbogaard.



Volg ons ook op Facebook BloemrijkSchagen (http://www.facebook.com/BloemrijkSchagen).



BloemrijkSchagen op 7-8 en 9 maart in het Makado Schagen BloemrijkSchagen op 7-8 en 9 maart in het Makado Schagen
BloemrijkSchagen op 7-8 en 9 maart in het Makado Schagen BloemrijkSchagen op 7-8 en 9 maart in het Makado Schagen