Detaillisten Makado samen waakzaam in GroepsAlarmApp

Detaillisten in Makado Centrum Schagen hebben hun telefoonnummers gebundeld om samen de veiligheid in het winkelcentrum te vergroten. Door met elkaar een GroepsAlarmApp te vormen, kunnen ze elkaar waarschuwen als ze iets verdachts zien. Op vrijdag 11 december zijn de speciaal hiervoor gemaakte  GroepsApp-AlarmStickers aan de Makado detaillisten overhandigd.


Door deze stickers op hun raam te plakken, geven de detaillisten aan dat zij samen waakzaam zijn en in geval van onheil de politie waarschuwen. Het gebeurt steeds vaker dat buurtbewoners – of in dit geval detaillisten - met elkaar een WhatsApp groep vormen en elkaar en professionele diensten waarschuwen als er (dreiging van ) een onveilige situatie ontstaat. Bijvoorbeeld omdat er een verdacht persoon in de wijk rondloopt. In Tilburg bestaan zulke buurtinitiatieven al langer en onderzoek van de Universiteit van Tilburg toont aan dat WhatsApp-buurtgroepen tot een halvering van het aantal inbraken leiden. Ook blijkt dat inbrekers worden afgeschrikt door GroepsApp-AlarmStickers op ramen.


Felgroene stickers 
De stickers zijn ontworpen door het Nederlandse bedrijf GroepsApp Alarm in samenwerking met onder andere wijkagenten, gemeenten en politie. De buurtsticker is felgroen gekleurd en heeft een afmeting van 7 x 7 cm. De sticker voor detaillisten is 12 x 12 cm. Buurtbewoners of detaillisten die ook een WhatsApp groep willen oprichten en een sticker willen, kunnen hun stickers opvragen via de websitewww.groepsapp-alarm.nl (http:// www.groepsapp-alarm.nl).

Detaillisten Makado samen waakzaam in GroepsAlarmApp (Medium) Detaillisten Makado samen waakzaam in GroepsAlarmApp (Medium)