Sinterklaasintocht Schagen

Zaterdag 20 november 2010

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint! De feestdagen staan voor de deur en dus is Sinterklaas in aantocht! Vol spanning kijken we uit naar de komst van de goedheiligman en zijn Pieten in het gastvrije Schagen. Op zaterdag 20 november om ca. 12.30 uur zet Sinterklaas voet aan wal, aan de westkant van de haven. Hier kunnen alle kinderen zich verzamelen om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. Het wordt een spannende ochtend. Vanaf 11.15 uur begint een bruisend programma om alle kindjes, papa’s en mama’s in Sinterklaasstemming te brengen. Vanaf 11.15 uur speelt Pietenband ‘De DeciPieten’ en zijn er volop optredens totdat Sinterklaas arriveert.

De Zwarte Pietenband heeft een uitgebreid repertoire aan Sinterklaasliedjes. De uit 15 muzikanten bestaande groep wordt speciaal door Sinterklaas naar Schagen gestuurd om een goede sfeer te maken. De band speelt bij de aankomst van Sint in de haven, afwisselend in het centrum en natuurlijk in het Makado Centrum. Het populaire kinderkoor Juniorpops laat zich op deze feestelijke zaterdag zeker gelden! De kinderen zingen de meest bekende Sinterklaasliedjes die je uit volle borst kan meezingen. Vanaf 13.15 uur start de rondtour en vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten richting het centrum van Schagen. De drumband van Schagen gaat samen met de drumband van Callantsoog voor de stoet uit. Het zal aan niemand ontgaan dat Sinterklaas is gearriveerd in Schagen!

RONDRIT CENTRUM SCHAGEN, AANVANG 13.15 UUR
De route van de Sinterklaasintocht is als volgt:  Lagedijkerweg (startpunt, om 13.15 uur) –
de Ovonde – Havenstraat – Noord – Beethovenlaan – Nieuwstraat – Markt – Rensgars – Herenstraat – Markt – Gedempte Gracht – Molenstraat, het draaipunt is Molenstraat/Nieuwe Laagzijde – Gedempte Gracht. Vanaf de Gedempte Gracht gaat Sinterklaas lopend richting het Makado Centrum.

SINTERKLAAS BEZOEKT MAKADO CENTRUM
Sinterklaas zal rond de klok van 14.00 uur een bezoek brengen aan het gezellige, overdekte Makado Centrum. Op het middenplein wordt hij welkom geheten door de ondernemersvereniging. Zijn stoel staat er weer feestelijk bij, want de ondernemers van het Makado zien erg uit naar zijn komst. Sinterklaas blijft tot ongeveer 15.00 uur in het Makado Centrum.

PRIJSUITREIKING KLEURPLAATWEDSTRIJD
Heb je meegedaan met de kleurwedstrijd? Op zaterdag 20 november tussen 14.00 en 15.00 uur is de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd. Dit gebeurt in het Makado Centrum. De winnaars krijgen hun cadeau persoonlijk overhandigd door Sinterklaas. De goedheiligman heeft laten weten dat hij de prijswinnaars zal bellen vanaf de boot op vrijdag 19 november.