Biljarttoernooi Makado Centrum Schagen

Biljartliefhebbers maken zich klaar

Meer dan honderd mannen verheugen zich op een paar sportieve dagen in het hartje Schagen. Vanaf dinsdag 24 april tot en met zaterdag 28 april is het Makado Open Biljarttoernooi. Ruim 140 biljartliefhebbers strijden tegen elkaar. Het toernooi vindt plaats in het Makado Centrum te Schagen. Het middenplein wordt voor deze dagen omgetoverd tot een biljartplein. Het is vooral gezellig en sfeervol vertoeven in het centrum. Tussen het winkelend publiek concentreren tientallen mannen zich op de volgende stoot.

Deelnemers uit het hele land tonen interesse in dit inmiddels bekende toernooi. Het wordt zonder twijfel gezellig. Van dinsdag 24 april t/m vrijdag 27 april worden de voorrondes gespeeld. De winnaars van deze wedstrijden spelen op zaterdag 28 april de Grand Finale.

De opbrengst van dit toernooi komt ten goede aan een goed doel. Dit jaar is dat het wagenpark van de West Friesche Folklore verkozen.  Op zaterdag 28 april zal de organisatie van het biljarttoernooi een cheque overhandigen aan het bestuur van de West Friesche Folklore. Uiteraard geheel in stijl! De uitreiking van deze cheque is om 14.00 uur op hetzelfde middenplein.

Makado Centrum is uniek in Nederland als het gaat om dit jaarlijks terugkerend evenement, wat in handen is van organisator John de Wit.