Huiswaarts met twee volle boodschappenkarren

Prijzenfestival feestje voor consument

Op vrijdag 10 mei was mevrouw Herfst uit Zijdewind de gelukkige hoofdprijswinnaar van het prijzenfestival, dat nog tot eind mei duurt in Makado centrum. Ze had de boodschappen van Albert Heijn nog vers in de kar toen ze besloot de kassabon in te leveren voor de eerstvolgende trekking van het prijzenfestival. Het geluk stond aan haar kant deze dag: mevrouw Herfst keerde dolgelukkig huiswaarts met maar liefst twee volle boodschappenkarren.

Feestelijke koopavond
Het Makado prijzenfestival raakt steeds meer bekend in Schagen en omgeving. Vier achtereenvolgende koopavonden maken de bezoekers aan het centrum vanaf 18.00 uur kans op prachtige prijzen. Elke koopavond wordt een volle boodschappenkar ter waarde van € 200, = verloot.  Meedoen is eenvoudig: doe een aankoop en lever de kassabon, vanaf 15 euro of meer, in bij de stand op het middenplein. Om stipt 19.30 en 20.30 uur zijn de prijstrekkingen. Hierbij moeten winnaars fysiek aanwezig zijn. Anders gaat de beurt helaas voorbij. Het eerstvolgende prijzenfestival in Makado centrum is op de koopavond van vrijdag 17 mei.

Hebberig
In de winkelgangen klinkt geroezemoes bij trouwe consumenten, toeristen en dagjesmensen over het inleveren van een kassabon met een waarde vanaf 15 euro. De prijzen staan vanaf 18.00 uur uitgestald op het podium. De winkeliers pakken uit met verrassende cadeaus: parfums, reiskoffers, wijnen, champagne, digitale fotolijsten, cadeaubonnen en nog veel meer.  Je wordt er hebberig van als je er langs loopt. Hoogste tijd om een aankoop te doen. Vlak voor de trekking verzamelt het publiek zich rond het podium. De spanning stijgt…