Hij komt, hij komt… zaterdag 23 november!

De jongste Schagenezen kijken er al weken reikhalzend naar uit… Wat komt er ná Sint Maarten en de keuvelkeuring op 11 november? Juist: de aankomst van Sinterklaas in Schagen! De Sint arriveert dit jaar op zaterdag 23 november.  Hij legt rond het middaguur aan, onder escorte van roeivereniging ’De Kop’, aan de westzijde van de haven. De goedheiligman en zijn gevolg maken daarna een rijtoer door het centrum.
 
Het feest in de haven begint om 11.45 uur en wordt berengezellig! Het programma begint met uit-volle-borst-in-de-maat-zing-oefeningen en verschillende Pietendansjes. Nadat de loopplank is uitgelegd, zal Sint op de kade alle kinderen toespreken en zoveel mogelijk handjes schudden. De zwarte Pieten, blij dat ze weer vaste grond onder de voeten hebben, delen pepernoten uit. Rond 13.15 uur stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo voor een rondrit door het centrum van Schagen.

Rijtoer centrum Schagen
De route die de Sint en zijn Pieten rijden: Lagedijkerweg - Havenstraat - Noord – Beethovenlaan - Nieuwstraat - Markt - Gedempte Gracht - Molenstraat -  draaipunt: Molenstraat/Nieuwe Laagzijde - Gedempte Gracht. Vanaf de Gedempte Gracht gaat Sinterklaas naar het overdekte Makado Centrum waar hij rond 14.00 uur zal aankomen.

Programma Makado Centrum
In Makado Centrum aangekomen maakt Sinterklaas de winnaars van de kleurwedstrijd bekend! Hij heeft ze op vrijdag 22 november vanaf de boot allemaal al gebeld. De Sint reikt alle winnaars persoonlijk hun prijs uit. Ook in de weken daarna is er van alles te beleven in Makado Centrum. Op zaterdag 30 november
zijn de  Pieten-met-smoesjes in het Makado Centrum, op koopzondag 1 december lopen Sinterklaas, de BoekenPiet en de gezellige MuziekPieten door het centrum. Het wordt een feestelijk Sinterklaas & Pietenprogramma, vol activiteiten, lekkernijen en verrassingen zoals een optreden van dansschool Rebounce! Dat wordt swingen tussen de chocoladeletters! Alle Sinterklaasprogramma’s worden mogelijk gemaakt door Makado Centrum, winkeliersvereniging Schagen, Stadsmanagement en vele vrijwilligers.