Informatiemarkt vrijwilligerswerk in Schagen

Ontmoet vrijwilligers, maatjes en organisaties

Op vrijdag 11 april wordt in Schagen door verschillende zorgorganisaties een informatiemarkt over vrijwilligerswerk georganiseerd. Tijdens deze middag in het Makado Centrum in Schagen, die duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur, laten zij zien op welke wijze mensen zich inzetten als maatje of vrijwilliger voor anderen.

Uitnodiging
Iedereen uit Schagen en omgeving (met- en zonder beperking) wordt van harte uitgenodigd om langs te komen bij deze informatiemarkt. MEE Noordwest-Holland, de Waerden en Kern 8 zijn de initiatiefnemers van deze middag, die onderdeel uitmaakt van een plan, waarin maatjes en vrijwilligers op verschillende manieren worden gekoppeld. Geheel in de huidige tijdsgeest, wordt dit steeds belangrijker. Jong of ouder, het maakt niet uit, iedereen heeft anderen nodig om het welzijn te bevorderen. De organisaties die aanwezig zijn tijdens deze middag zijn: ’s Heeren Loo, Esdégé Reigersdaal, Humanitas, Kern8, WonenPlus Welzijn, De Waerden, Humanitas, een afgevaardigde vertegenwoordiging van het gehandicaptenplatform voor Schagen en MEE Noordwest-Holland.

Contacten leggen
Vaak ontstaan blijvende contacten als er een gemeenschappelijk interesse is. Of dit nu het maken van muziek, een kop koffie drinken op een terras of samen sporten is: mensen blijven met elkaar in gesprek en in contact als ze een interesse delen. Sportschool Body Action is hier een goed voorbeeld van. Jongeren met een beperking kunnen tijdens daluren tegen een zeer gereduceerd tarief sporten. Als zij via Kern8 een maatje (zonder beperking) meenemen, mag deze tegen hetzelfde tarief meesporten. Zo worden maatjes op dit interessegebied gekoppeld.