Sinterklaas en Zwarte Pieten arriveren in Schager haven

Zaterdag 22 november meert de Pakjesboot rond 12.15 uur af aan de kade bij de Lagedijkerweg.

SCHAGEN - Ja, nee, eh... Vraag óns niet hoe het kan en waar hij de tijd vandaan weet te halen, máár: Sint-Nicolaas en zijn Zwarte Pieten doen ook dit jaar Schagen weer aan! Zaterdag 22 november meert de Pakjesboot rond 12.15 uur af aan de kade bij de Lagedijkerweg.

Sint wordt geëscorteerd door leden van roeivereniging ’De Kop’. Het feest in de haven begint al om 11.45 uur en wordt supergezellig! Het programma begint met uit-volle-borst-in-de-maat-meezing-oefeningen en verschillende pietendansjes. Nadat de loopplank is uitgelegd, zal Sint op de kade de kinderen toespreken en zoveel mogelijk handjes schudden. De Zwarte Pieten, blij dat ze weer vaste grond onder de voeten hebben, delen pepernoten uit. Rond 13.15 uur stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo voor een rondrit door het centrum van Schagen, gevolgd door muziekpieten en de brandweerauto met brandweerpieten. De route die Sint en Pieten rijden is als volgt: Lagedijkerweg - Havenstraat - Noord – Beethovenlaan - Nieuwstraat - Markt - Gedempte Gracht - Molenstraat - draaipunt: Molenstraat/Nieuwe Laagzijde - Gedempte Gracht. Vanaf de Gedempte Gracht gaat Sinterklaas naar het Makado Centrum, waar hij rond 14.00 uur aankomt.

Programma
In het Makado Centrum is het plein sfeervol ingericht. Om stipt 12.00 uur starten Pieten met de ’Smoesjesshow’. Een spetterende show waar de kleintjes zeker van zullen genieten. Sinterklaas wordt verwelkomd door deze muzikale smoespieten. In het Makado Centrum maakt Sinterklaas de winnaars van de kleurwedstrijd bekend. Hij heeft hen vrijdag 21 november vanaf de Pakjesboot gebeld. Ook in de weken daarna is er van alles te beleven in Schagen. Zaterdag 29 november en zondag 30 november is er een stadswandeling met Sinterklaas en Zwarte Pieten in Schagen. In het Makado Centrum kunnen liefhebbers tijdens de koopzondag van 30 november games meespelen met de ’Nintendo On Tour’. Het wordt een feestelijk sinterklaasprogramma, vol activiteiten, lekkernijen en verrassingen, zoals een optreden van dansschool Rebounce. Alle sinterklaasactiviteiten worden mogelijk gemaakt door ’Schagen heeft het’, het Makado Centrum, de Winkeliers Vereniging Schagen (WVS), Stichting Evenementen Schagen (SES) en tientallen vrijwilligers.

Sinterklaas koopavond
Sinterklaaskoopavond is er donderdag 4 december tot 21.00 uur en op Pakjesavond sluiten de winkels om 17.00 uur.
Sinterklaas en Zwarte Pieten arriveren in Schager haven Sinterklaas en Zwarte Pieten arriveren in Schager haven