OPEN BILJARTTOERNOOI VOELT ALS REÜNIE

woensdag 22 tot en met koopzondag 26 april

SCHAGEN - Het negende Open Biljarttoernooi in het Makado Centrum wordt van woensdag 22 tot en met koopzondag 26 april in het Schager winkelcentrum gehouden. 

Die vijf dagen wordt het middenplein omgetoverd tot een sportparadijs voor de echte biljartliefhebber. De deelnemers komen merendeel uit Noord-Holland, maar telt ook biljarters uit Aalsmeer en Groningen. Belangstelling op landelijk niveau, kortom. En dat is toch heel bijzonder. Het biljarttoernooi is in de loop der jaren erg populair geworden en nog elk jaar flink in trek. Het eerste jaar waren er 50 deelnemers. Tegenwoordig mag de organisatie rekenen op zo’n 150 mannen die strijden om de titel. Het Open Biljarttoernooi is vaste prik op de jaarkalender van het Makado Centrum en voor de deelnemers een jaarlijks uitje. “Het voelt als een reünie”, aldus Gerard Pater (74) uit ’t Zand, een van de vaste deelnemers.

 

In aanloop naar het biljarttoernooi gaat een gedreven team aan de slag. Geestelijk vaders van dit succesvolle toernooi zijn John de Wit en Jan Hoek. Zij zorgen ervoor dat de organisatie vlekkeloos verloopt, dat mag zeker niet onvermeld blijven!

 

Aan het eind van elk toernooi kijken deelnemers alweer uit naar volgend jaar. Het is en blijft uniek dat het plein van het winkelcentrum doordeweeks wordt omgetoverd tot een speelparadijs voor liefhebbers van de biljartsport. Het toernooi wordt geroemd om de ongedwongenheid, gezelligheid en sportiviteit onder het elkaar. Het winkelend publiek geniet ook van de sfeer die dan in het centrum heerst. Want er heerst merkbare spanning onder de deelnemers.

Het toernooi start met voorronden van woensdag 22 april t/m zaterdag 25 april. De winnaars van deze voorronden spelen koopzondag 26 april de Grande Finale. Het toernooi wordt parallel aan de winkelopeningstijden gehouden.

 

In het Makado worden veel activiteiten georganiseerd, maar zonder evenement is het ook heerlijk toeven. Gewoon een ontmoetingsplek waar je graag wilt zijn!  

open Biljarttoernooi in het Makado Centrum Schagen open Biljarttoernooi in het Makado Centrum Schagen