Boekenweek (12-20 maart): Duits feest bij boekhandel Plukker

thema: was ich noch zu sagen hatte

Op zaterdag 12 maart vindt bij boekhandel Plukker in Schagen de aftrap van de Boekenweek plaats met een Duits getint feest. Aanleiding hiervoor is het thema van de Boekenweek:  Duitsland “Was ich noch zu sagen hatte…”. Vanaf 14.00 uur worden er Duitse hapjes vanuit een Foodtruck geserveerd, klinkt er live muziek, is er een Duitse wijnproeverij. Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Esther Gerritsen waarmee op 20 maart vrij gereisd kan worden met de trein. Op zaterdag 19 maart wordt de Boekenweek uitgezwaaid met het Schager Schlagerkoor bij boekhandel Plukker en in het Makadocentrum bij Pagina Plukker. Zondag 20 maart is boekhandel Plukker geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De hele week zijn er activiteiten bij boekhandel Plukker in het kader van de Boekenweek, waaronder een prijsvraag.

 

Esther Gerritsen schrijft het Boekenweekgeschenk 2016. Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen. David van Reybrouck schrijft het Boekenweekessay dat tijdens de Boekenweek bij Plukker verkrijgbaar is voor € 2,50. In het essay Zink traceert David Van Reybrouck de merkwaardige geschiedenis van een vergeten buurlandje van Nederland, België en Duitsland. Dit jaar zijn Nederland en Vlaanderen gastland op de Boekenbeurs in Frankfurt, daarom richt de Boekenweek zich op onze grote buur Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte. Op zaterdagmiddag 12 maart is het groots feest bij boekhandel Plukker ter ere van het begin van de Boekenweek. Tijdens de Boekenweekborrel worden er vanuit een foodtruck Duitse hapjes geserveerd; er is live muziek en Cave du Vin organiseert een Duitse wijnproeverij. Dit alles in het kader van het thema van de Boekenweek “Was ich noch zu sagen hatte…”.

 

Tijdens de Boekenweek is het tweede kopje koffie in het CultuurCafe gratis. Boekhandel Plukker en Pagina Plukker organiseren een  Boekenweek prijsvraag. Bij Pagina Plukker en bij boekhandel Plukker kunnen Plukkerbonnen t.w.v. 40 euro gewonnen worden.

 

Op zaterdag 19 maart vanaf 14.00 uur zal het Schager Schlagerkoor bij boekhandel Plukker optreden. Een Duits koor, dat is lachen natuurlijk! Het Schlagerkoor uit Schagen zingt Duitstalige nummers uit de jaren 60/70. Een lust voor het oog en oor en een prachtige feestelijke afzwaaien van de Boekenweek bij boekhandel Plukker maar ook in het Makadocentrum bij Pagina Plukker.

 

Zondag 20 maart is het mogelijk vrij te reizen met de trein en het Boekenweekgeschenk. Boekhandel Plukker is zondag 20 maart geopend van 12.00-17.00 uur, voor een laatste dag Boekenweek met live muziek en een drankje ter afsluiting.

 

Ook bij bestellingen via de webshop van boekhandel Plukker krijgt u het Boekenweekgeschenk  geleverd bij boek bestellingen boven 12,50. Voor nadere  info en reserveringen zie: www.boekhandelplukker.nl (http://www.boekhandelplukker.nl). 

Boekenweek 2016 - was ich noch zu sagen hatte - Boekhandel Plukker & Pagina Plukker in het Makado Centrum Schagen Boekenweek 2016 - was ich noch zu sagen hatte - Boekhandel Plukker & Pagina Plukker in het Makado Centrum Schagen
Boekenweek 2016 - was ich noch zu sagen hatte - Boekhandel Plukker & Pagina Plukker in het Makado Centrum Schagen Boekenweek 2016 - was ich noch zu sagen hatte - Boekhandel Plukker & Pagina Plukker in het Makado Centrum Schagen
Schlager koor tijdens Boekenweek 2016 - was ich noch zu sagen hatte - Boekhandel Plukker & Pagina Plukker in het Makado Centrum Schagen Schlager koor tijdens Boekenweek 2016 - was ich noch zu sagen hatte - Boekhandel Plukker & Pagina Plukker in het Makado Centrum Schagen