De 5e editie van de “Tulpenpluktuin” BloemrijkSchagen komt eraan!

In het weekend van 25 en 26 januari 2020

In het weekend van 25 en 26 januari 2020 presenteren de bloembollenkwekers uit de gemeente Schagen alweer voor de vijfde maal hun tulpen en diverse andere bolgewassen tijdens Bloemrijk Schagen.

In winkelcentrum Makado Centrum Schagen wordt op het middenplein de ‘Tulpenpluktuin’ gerealiseerd, waar 35.000 bloeiende tulpen klaar staan. Winkelend publiek is uitgenodigd een gratis bosje tulpen uit te kiezen, kleurig verpakt door de gastvrouwen van handbalverenigingen Con-Zelo en Hollandia T.

Zaterdagochtend om 10.00 uur zal KAVB voorzitter Jaap Bond de tulpenpluktuin officieel openen. Dansschool ReBounce verzorgt hierbij een spectaculair optreden met een eigentijdse powerdans.

Door het winkelcentrum heen staan bloembakken met voorjaarsbloemen, zoals narcissen, tulpen, hyacinten en blauwe druiven, vazen met lelies en nog veel meer.

B-four Agro gaat op het ronde plein met de lichtkoepel diverse slasoorten en wintergroenten presenteren, zoals winterpeen, rode en witte kool. Hierbij is een kok aanwezig, die interactief aan het publiek laat zien wat voor lekkers je van deze groenten kan maken.

Ook aan de kleintjes is gedacht: Op het driehoekplein staan diverse leuke activiteiten op het programma, waaronder schminken en het laten zetten van glittertattoo’s. Hier zullen de bloemisten uit de dorpen zich tevens gezamenlijk presenteren met moderne bloemstukken.

In Magnushof wordt voor de bewoners door bloembollenkwekers een bloementuintje aangelegd met tulpen, hyacinten en narcissen. Skager AC en Hospice Schagen worden niet overgeslagen: op locatie wordt een bloemengroet gebracht.

Leerlingen van het Clusius College gaan onder artistieke leiding van Joé Kleine een bloemcreatie maken. Er zijn infostands van Bloeiend Zijpe en het Clusius College aanwezig. Op beide dagen is er livemuziek, wandelend door het winkelcentrum. Tot slot kunnen de bezoekers gratis een foto laten maken bij Beemster Schagen, een mooi aandenken aan een onvergetelijke ervaring!

Openingstijden:

- Zaterdag 25 januari, 10.00 – 16.00 uur

- Zondag 26 januari, 12.30 – 16.00 uur

Bloemrijk Schagen 2020 in het Makado Centrum_Website nieuwsafbeelding Bloemrijk Schagen 2020 in het Makado Centrum_Website nieuwsafbeelding