Kinderboekenweek

KINDERBOEKENWEEKPROGRAMMA BIJ PLUKKER IN SCHAGEN MET WORKSHOP VERHALEN SCHRIJVEN TIJS VAN MARLE

De Kinderboekenweek -van woensdag 6 tm zaterdag 17 oktober- heeft als thema “Worden wat je wil!”. Boekhandel Plukker en Pagina Plukker in het Makadocentrum Schagen maken er een feestweek voor kinderen van. Met elke woensdag en zaterdag activiteiten voor de kinderen, en een  prijsvraag waarmee een mooi boek te winnen is in verschillende leeftijdscategorieën.

Het kinderboekenweekprogramma van boekhandel Plukker:

Op woensdag 6 oktober om 15.00 uur organiseert boekhandel Plukker een knutselmiddag. Knutsel wie je worden wilt. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Zaterdag 9 oktober 11.00 uur: Workshop knotsgekke verhalen schrijven met Tijs van Marle  uit Schagen (schrijver Mees Kees scenario’s en schrijver van “Knots”)

Knots is een oergrappig boek over een jongetje uit de oertijd. Tijs komt voorlezen uit Knots en vertellen hoe hij verhalen bedenkt voor boeken, films en televisie.

Samen met Tijs werken kinderen aan een verhaal werken en ontdekken ze hoe een klein idee kan groeien tot een boek. Je kunt Tijs alles vragen over sneeuwleeuwen, holenmensen en voetballen met mammoetdrollen. Maar ook over films maken, televisie programma’s bedenken en boeken schrijven. Voordat Tijs dit boek schreef heeft hij de filmscenario’s voor alle Mees Kees, Dummie de Mummie en Superjuffie films. 

De leukste verhalen van de kinderen worden gepubliceerd op Flessenpost.

Kaartjes 3,50 incl drankje, iets lekkers en pen en papier

 

Woensdag 13  oktober vanaf 15.00 uur Kinderknutselmiddag en voorlezen.

 

Zaterdag 17 oktober vanaf 15.00 uur, Zoldertheater met de  voorstelling “Worden wat je wil!”  Kaartjes 2,50 incl. consumptie.  Geschikte leeftijd:  4 tot 8 jaar.

 

De schrijver van het kinderboekenweekgeschenk is Bette Westra en het prentenboek is gemaakt door Mark Janssen. Veel aandacht voor de mooiste kinderboeken bij Plukker deze week en bij aankoop van 12,50  euro aan boeken krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis.

Bij boekhandel Plukker op de Gedempte Gracht zijn er in de Kinderboekenweek elke woensdag en zaterdagmiddag kinderactiviteiten in het CultuurCafe. Zie www.boekhandelplukker.nl (http://www.boekhandelplukker.nl).  Opgeven voor de activiteiten kan via info@boekhandelplukker.nl (mailto:info@boekhandelplukker.nl)of in de boekhandel.

 

 

Kinderboekenweek 2021 bij Boekhandel Plukker Kinderboekenweek 2021 bij Boekhandel Plukker
Kinderboekenweek 2021 bij Boekhandel Plukker_Cover Knots Kinderboekenweek 2021 bij Boekhandel Plukker_Cover Knots